Πώς θα πάτε στην Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες

Όσοι αποφασίσατε να επισκεφθείτε την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην μετάβασή σας καθώς τα δρομολόγια είναι πυκνά. Πλοία για τα νησιά αυτά αναχωρούν και από τον Πειραιά και από την Ραφήνα. Η διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά είναι 7 έως 9 ώρες με συμβατικά πλοία, ανάλογα τις ενδιάμεσες στάσεις που κάνει και 4-5 ώρες με ταχύπλοα σκάφη. Τους χειρμερινούς μήνες εκτελούνται 3-4 δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι πολύ περισσότερα.

Η Αμοργός και οι Μικρές Κυκλάδες συνδέονται επίσης, αεροπορικώς μέσω Νάξου, Πάρου ή Μυκόνου, αφού τα ίδια τα νησιά δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και στη συνέχεια η μετάβαση γίνεται με τοπικές γραμμές. Τα νησιά συνδέονται με τις υπόλοιπες Κυκλάδες με συχνά δρομολόγια ενώ με τα Δωδεκάνησα μία φορά την εβδομάδα, πλην της Αστυπάλαιας όπου τα δρομολόγια είναι δύο. Το πλοίο «EXPRESS ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» με έδρα το λιμάνι των Καταπόλων συνδέει την Αμοργό με τις Μικρές Κυκλάδες σε καθημερινή βάση με συχνά δρομολόγια.

H μετάβαση στην Αμοργό γίνεται εύκολα με πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά. Το Blue Star Naxos από 01/04- 23/06 αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι της πρωτεύουσας στις 17:30 το απόγευμα και μετά από 9 με 10 ώρες φτάνει, ανάλογα με την ημέρα, είτε στο λιμάνι των Καταπόλων είτε στο λιμάνι της Αιγιάλης.

Τη θερινή σεζόν 24/06/2017 – 04/09/2017 το δρομολόγιο του Blue Star Naxos γίνεται ημερήσιο (Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή) με αναχώρηση στις 6:45 το πρωί από τον Πειραιά και άφιξη στις 15:10 στο λιμάνι των Καταπόλων. Προς το λιμάνι της Αιγιάλης ταξιδεύει την ίδια περίοδο το Blue Star Patmos (Δευτέρα – Τετάρτη- Πέμπτη- Σάββατο) το οποίο αναχωρεί το απόγευμα 17:30 από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης κάθε Σάββατο βράδυ στις 23:55 ταξιδεύει το Superfast XII με άφιξη στα Κατάπολα 5:05 (5 ώρες μόνο ταξίδι). Τη θερινή σεζόν από τα μέσα Ιουνίου έως και τέλη Σεπτεμβρίου προστίθενται στα καθημερινά δρομολόγια το High Speed και το SeaJets. Με αυτά τα μέσα το ταξίδι μειώνεται στις 6 με 7 ώρες ανάλογα με τις στάσεις.

Την ίδια περίοδο η Αμοργός συνδέεται και με τα Δωδεκάνησα, μία φορά την εβδομάδα με το δρομολόγιο του Superfast XII. Με την Αστυπάλαια συνδέεται μέσω του δρομολογίου της Blue Star. Στην Αμοργό και στις Μικρές Κυκλάδες μπορείς να φτάσεις αεροπορικώς μέσω Σαντορίνης, Νάξου, Πάρου ή Μυκόνου και από εκεί μέσω τον τοπικών δρομολογίων. Τα συχνά δρομολόγια του «Express Σκοπελίτης» με έδρα το λιμάνι των Καταπόλων συνδέουν την Αμοργό με τις Μικρές Κυκλάδες σε καθημερινή βάση.

Newsletter

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σχετικά με το νησί μας!