Αιγιάλη: Όρμος – Ποταμός – Λαγκάδα – Θολάρια

Η Αιγιάλη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα δύο λιμάνια της Αμοργού.

Καθώς την προσεγγίζουν τα πλοία από μακριά φαίνονται τα τέσσερα χωριά της: αριστερά τα Θολάρια, στο κέντρο η Λαγκάδα, δεξιά ο Ποταμός και φυσικά ο Όρμος. Τα λευκά σπίτια έτσι όπως είναι μαζεμένα μοιάζουν με κοπάδια προβάτων που βοσκούν στις πλαγιές των Γιαλίτικων βουνών.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αιγιάλης ονομάζεται Όρμος και αποτελεί τον νεότερο της περιοχής καθώς παλαιότερα τα χωριά κτίζονταν μακριά από τη Θάλασσα λόγω των πειρατών. Τα ψαροκάικα, τα δέντρα – αρμυρίστριες, η απέραντη αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το σκηνικό του Όρμου.

Ο Ποταμός βρίσκεται βόρεια του Όρμου και είναι το χωριό με την ωραιότερη θέα στην περιοχή της Αιγιάλης. Η Λαγκάδα η οποία απέχει 4 χιλιόμετρα από τον Όρμο είναι ένα όμορφο χωριουδάκι αμφιθεατρικά κτισμένο με θέα όλο τον κόλπο μέχρι την νησίδα Νικουριά.  Τα Θολάρια βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά της περιοχής και είναι κοντα στη Βίγλα, στην Αρχαία Αιγιάλη.

Σε όλα τα χωριά της Αιγιάλης θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ μπαρ, ταβερνες είτε με ψάρια είτε με κρέας και καταστήματα που θα  καλύψουν όλες τις ανάγκες σας.

Οι παραλίες της είναι ξεχωριστές και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ως προς τη μορφή. Με βότσαλο ή ψιλή άμμο, τουριστική ή απόμακρη όποια κι αν είναι τα γούστα σας σίγουρα θα βρείτε την παραλία που θα σας ταιριάζει περισσότερο.

 

Newsletter

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σχετικά με το νησί μας!
Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως αυτοματοποιημένη διαφημιστική πλατφόρμα. Συμπληρώνοντας την παραπάτω φόρμα αποδέχεστε την μεταφορά των πληροφοριών σας και την διαχείριση τους, στο Mailchimp αποδέχοντας την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους / Προϋποθέσεις τους.