Η Χώρα της Αμοργού

Η Χώρα της Αμοργού βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού και αποτελεί την πρωτεύουσα της. Η θέση της δεν είναι τυχαία. Την είχαν διαλέξει οι κάτοικοι τα παλιά τα χρόνια για να μην φαίνεται από τη θάλασσα και να μην τους βλέπουν οι πειρατές. Επίνειό της είναι τα Κατάπολα από τα οποία απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα.

Η αρχιτεκτονική της Χώρας είναι κάτι το μοναδικό στις Κυκλάδες.  Από την πρώτη στιγμή θα σας κερδίσει με την αρχοντιά της, την σπάνια αρχιτεκτονική της και τις πολλές εκκλησίες. Οι ανεμόμυλοι στην περιοχή του Τρούλλου σε προκαλούν να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου και να τους φωτογραφήσεις.

Πλακόστρωτα δρομάκια, λευκά σπίτια γεμάτα γλάστρες με βασιλικούς και γαριφαλιές και αυλές που μοσχομυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί συνθέτουν μια μυρωδάτη ατμόσφαιρα. Στον κεντρικό δρόμο με τα παλαιά καλντερίμια βρίσκονται και τα περισσότερα μαγαζιά της Χώρας. Ταβέρνες , ουζερί, καταστήματα με δώρα όλα σε παραδοσιακά κτίσματα και στολισμένα με μεράκι, προσθέτουν μία ακόμα πινελιά στην ομορφιά της Χώρας.

Σε έναν τόπο όμως μετρούν πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι της Χώρας είναι καλοσυνάτοι. Θα το καταλάβετε αμέσως από τις αυθόρμητες καλημέρες που θα ανταλλάξετε με τους φιλόξενους Χωραΐτες για να σας ανταμείψουν για την τιμή που τους κάνετε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Αμοργού.

Newsletter

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σχετικά με το νησί μας!
Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως αυτοματοποιημένη διαφημιστική πλατφόρμα. Συμπληρώνοντας την παραπάτω φόρμα αποδέχεστε την μεταφορά των πληροφοριών σας και την διαχείριση τους, στο Mailchimp αποδέχοντας την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους / Προϋποθέσεις τους.