Λαογραφικό Μουσείο

Η ιστορική οικία Πάσσαρη στη Χώρα Αμοργού, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μια οικία χαρακτηριστική του τέλους του 18ου αιώνα.

Ο συγκεκριμένος κτιριακός χώρος σε συνδυασμό με τα εκθέματα, συμβάλλει στη συνολική «Αμοργιανή» εμπειρία του περιηγούμενου, αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης, όπως στάμνες και κιούπια, εργαλεία της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας, όπως φτυάρι, άροτρο, μυλόλιθος, δοχεία συλλογής, μεταφοράς και φύλαξης καρπών, εξαιρετικά δείγματα της καλαθοπλεκτικής τέχνης, διαφορετικά είδη χαρακτηριστικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η γη της Αμοργού και αποτελούν τη βάση της διατροφής των κατοίκων της, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην επιβίωσή τους στις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες του παρελθόντος, φωτογραφίες που απεικονίζουν Αμοργιανούς των προηγούμενων γενεών στην καθημερινότητά τους στο σπίτι, το χωράφι ή το βοσκοτόπι.

Είσοδος ελεύθερη,το ωράριο τροποποιείται

Newsletter

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σχετικά με το νησί μας!
Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως αυτοματοποιημένη διαφημιστική πλατφόρμα. Συμπληρώνοντας την παραπάτω φόρμα αποδέχεστε την μεταφορά των πληροφοριών σας και την διαχείριση τους, στο Mailchimp αποδέχοντας την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους / Προϋποθέσεις τους.